Argentīnas rallijā vadībā Ožjē, Loebs vaino riepas

Info: Inese Grīnberga, pēc best-of-rallylive.com
Foto: simplementerally.com

Pasaules rallija čempionāta Argentīnas posmā pēc otrās dienas pārliecinošā vadībā ir Sebastians Ožjē, esot ātrākais trijos no četriem dienas ātrumposmiem un atraujoties no deviņkārtējā pasaules čempiona Sebastiana Loeba par 16,3 sekundēm.

Loebs ar savu sniegumu šajā rallijā nav apmierināts, galvenokārt vainojot neatbilstošo riepu izvēli Argenīnas mitrajiem laikapstākļiem, jo cietā sastāva riepas Citroen komandai garantēja mazāku saķeri, nekā Ožjē mīkstā tipa riepas.  Arī pašam Ožjē otrajā rallija dienā negāja tik gludi, jo garajā Asochingas posmā ekipāža piedzīvoja spiediena zudumu pakaļējā riepā, kā arī kādu laiku pavadīt aiz Dani Sordo vadītā Citroen, kuri, atgūstoties pēc avārijas, izbrauca tieši priekšā Ožjē.

Tikmēr trešajā vietā atrodas Mikko Hirvonens, atpaliekot no sava komandas biedra Loeba tikai par 1,8 sekundēm. Hirvonena tautietis Jari Matti Latvala bija ļoti apmierināts ar savu sniegumu līdz SS4 ātrumposmam, kurā viņam izdevās finišēt otrajam, tikai 0.4 sekundes atpaliekot no līdera Ožjē. Tomēr dienas beigās, ņemot vērā problēmas ar rokasbremzi, Latvala no līdera atpaliek jau par 41 sekundi.

Savukārt Mads Ostbergs zaudēja piekto pozīciju, kad SS4 ātrumposma 15 kilometrā viņa vadītajam M-Sport Fordam salūza stūre. Neskatoties uz šo neveiksmi, M-Sport komanda vēl cer uz Jevgenija Novikova ekipāžu, kuri atrodas 5.vietā, apsteidzot Volkswagen komandas jauno braucēju Andreasu Mikkelsenu, kurš atrodas 6.pozīcijā.

Argentīnas rallijs neizpaliek arī bez drāmām – Citroen komandas spāņu braucējs Dani Sordo piedzīvoja smagu avāriju SS3. Dani Sordo šoreiz vaino nepareizi sastādīto stenogrammu: “Citreiz tā ir braucēja vaina, bet šoreiz tie bija pieraksti. Pagriezienā nācām ar nepareizo ātrumu un  zaudējām kontroli, kas maksāja mums daudz laika. Mēs abi esam ļoti vīlušies.” Tomēr dienas beigās spāņa vadītā ekipāža var būt apmierināta, jo, neskatoties uz neveiksmēm, ir atgriezusies pirmajā desmitniekā.

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *