Robertam Kubicam ERC Kanāriju salu rallija pirmajā dienā nav konkurentu (+video)

Info: Dace Janova, pēc fiaerc.com
Foto: v10.pl

Pirmā Eiropas rallija čempionāta trešā posma Rally Islas Canarias El Corte Inglés diena ir noslēgusies ar pārliecinošu F1 pilota Roberta Kubicas (Citroën DS3 RRC) pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem.

Debitējot šajā asfalta rallijā, Kubica bija ātrākais visos astoņos pirmās dienas ātrumposmos, aiz sevis atstājot Janu Kopecki, kurš uzvarēja pirmajā šīgada ERC posmā Austrijā (Skoda Fabia S2000) un  Latvijā notikušā otrā posma otrās vietas ieguvēju Kreigu Brīnu (Peugeot 207 S2000).

Laika apstākļi Kanāriju salās, kas vēl pirms pāris dienām priecēja ar sauli un pavasarīgu siltumu, rallijam startējot, bija mainījušies  ne uz to labāko pusi. Lietus, kas šajā reģionā nav īpaši bieža parādība, pie tam kopā ar biezu miglu, vakar nepatīkami pārsteidza sportistus un par galveno pirmsstarta problēmu izvirzīja piemērotāko riepu izvēli.
Kamēr sāncenši deva priekšroku cietāka sastāva riepām, Kubicas izvēle par labu mīkstiem „slikiem” slapjajā trasē izrādījās pareizāka.

Kaut arī pēdējā dienas ātrumposmā neiztika bez starpgadījuma –  Kubicas pilotētais auto aizķēra kādas ēkas stūri un trasē viņam bija jāatgriežas atpakaļgaitā, šim manevram patērējot apmēram 12 sekundes – poļu pilots uzvarēja visos astoņos dopos.

Otrā rallija diena sāksies plkst. 10:28 pēc vietējā laika. Sportistiem būs jāsacenšas vēl 6 ātrumposmos, kuru kopējais garums būs 101.52 kilometri.  

VIDEO  Roberta Kubicas onboard no rallija pirmās dienas.

Rally Islas Canarias El Corte Inglés rezultāti pēc 1.dienas:

1

Robert KUBICA
Maciek BARAN
CITROEN DS3 RRC  

 

1:29:32.0

2

Jan KOPECKY
Pavel DRESLER
SKODA FABIA S2000  

 

+1:06.7

3

Craig BREEN
Paul NAGLE
PEUGEOT 207 S2000  

 

+1:51.0

4

Jeremi ANCIAN
Gilles DE TURCKHEIM
PEUGEOT 207 S2000  

 

+2:43.8

5

Luis MONZON
Jose DENIZ
MINI JOHN COOPER WORKS RRC  

 

+3:36.2

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *