Noskaidrots konkursa par jauno standarta automašīnu sacensību nosaukumu uzvarētājs

Info, foto: Dace Janova, www.4rati.lv

Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais – šo teicienu šoreiz varētu attiecināt arī uz LAF Standarta automobiļu komisijas sēdes lēmumu.

Pirms kāda laika Standarta automobiļu komisija (SAK) informēja, ka ir sākusi darbu pie jauna standarta automobiļu sacensību formāta veidošanas un lūdza palīgā potenciālos braucējus, skatītājus un atbalstītājus, izsludinot konkursu par labāko un piemērotāko nosaukumu jaunajām sacensībām.

Konkurss ir noslēdzies un vakar notikušajā sēdē LAF SAK dalībniekiem nācās krietni vien palauzīt galvu. Bija saņemti veseli 53 priekšlikumi par to, kāds būtu piemērotākais nosaukums topošajam projektam!

Pēc nopietnām diskusijām tika nolemts balsot un pārliecinātu balsu vairākumu ieguva piedāvātais nosaukums „MINIRALLIJS” – tieši tā arī savulaik tika sauktas Latvijas standarta automašīnu sacensības.

Lai gan šis nosaukums iesūtītajos priekšlikumos atkārtojas vairākkārt, uzvarētājs var būt tikai viens – un šoreiz tas ir Ervīns Zgirskis. Ervīns bija pats pirmais, kurš atsaucās uz izsludināto konkursu un viņaprāt, labāko sacensību nosaukuma variantu atsūtīja burtiski piecas minūtes pēc ziņas publicēšanas.

Ervīns Zgriskis iegūs arī solīto balvu  – apmaksātas dalības vienā no šo sacensību posmiem. Iespējams, ka viņš izvēlēsies startēt jau pirmajā minirallija posmā, kas notiks 11.maijā.

Atgādinām, ka galvenā minirallija ideja ir rallija principa sacensības ar ceļu satiksmei atbilstošām standarta automašīnām  un iespēja jebkuram ceļu satiksmes dalībniekam piedalīties rallija veida sacīkstēs bez lielām izmaksām un speciālas automašīnas sagatavošanas.

Kausa izcīņa minirallijā šogad notiks piecos posmos, no kuriem pirmais norisināsies 11.maijā. Jauno sacensību organizēšanu uzņemsies pieredzējuši standartauto sacensību organizatori visos Latvijas reģionos.

Tuvojoties minirallija pirmajai sacīkstei,  www.4rati.lv tiks publicēts sacensību nolikums un pārējā dokumentācija, šeit notiks arī dalībnieku reģistrācija.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *