Puškars/Mišins „Alūksnē”– nav svarīgs rallija statuss, bet gan trase un vieta kalendārā!

Info: Vladimirs Ņekrasovs,www. rally.in.ua
Foto: Dace Janova, www. 4rati.lv

Ar ralliju „Alūksne” 2013.gada sezonu atklāja arī vienīgā Ukrainu pārstāvošā ekipāža šajā sacensībā – Vitālijs Puškars ar stūrmani Ivanu Mišinu.

Pirms sacensības savā Facebook lapā Puškars atzina, ka, kaut gan „Alūksnes” rezultāti nekādi neietekmēs ekipāžas sezonas plānus, tomēr viņi neatteiktos arī no augstākiem sasniegumiem šajā rallijā. Apmēram tā arī risinājās notikumi – pirmos ātrumposmus Puškars nobrauca samērā nesteidzīgi, eksperimentējot ar riepu izvēli. Uz nākamo sekciju automašīna tika „apauta” ar pienācīgām riepām un ukraiņa ātrums jūtami pieauga.

Piedevām pie visa, apmēram sacensības vidusdaļā  atkāpās arī daži spēcīgi pretinieki. Tā piektajā ātrumposmā 14 minūtes zaudēja līdzšinējais otrais ātrākais pilots Jānis Feldmanis, pēdējā ātrumposmā ar astoņu minūšu kavēšanos finišā ieradās Mārtiņš Svilis. Līdz ar to,  apvienojoties apstākļu sakritībai ar Puškara ātrumu, ukraiņi finišēja trešie absolūtajā vērtējumā.

„Pāris dienas pirms sacīkstes bijām testos kopā ar divkārtējo Latvijas čempionu Andi Neikšānu”, stāsta ekipāžas stūrmanis Ivans Mišins.  „Diemžēl otrajā testu dienā salūza sajūgs, uz vietas salabot to neizdevās un testus pilnībā pabeigt mums nesanāca. Tāpēc mēs nolēmām izmantot ieplānoto piedalīšanos rallijā „Alūksne” arī, lai izmēģinātu riepas, kuras plānojam izmantot tuvākajā Eiropas čempionāta posmā.”

Pārliecinošu uzvaru rallijā „Alūksne” izcīnīja krievu pilots Vasilijs Grjazins ar Ford Fiesta S2000, bet otro vietu ieguva igaunis Siim Plangi Lancer Evo X R4.  Rezultātā izveidojās nacionālajām sacensībām gana reta situācija, kad pirmās sešas kopvērtējuma vietas ieņēma piecu valstu – Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Ukrainas un Krievijas pārstāvji.

Tas kārtējo reizi liecina par to, ka īstus sportistus piesaista, pirmām kārtām, ne jau rallija statuss, bet gan tā trase un vieta kalendārā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *