Monte Carlo rallijā joprojām ātrākais Loebs, Ožjē niknojas

Info: Inese Grīnberga, pēc best-of-rallylive.com
Foto: best-of-rallylive.com

Veiksmīgi ir noslēgusies otrā Monte Carlo rallija diena, kur sportistiem bija jāveic 5 ātrumposmi pa Francijas ceļiem. Kopvērtējumā pirmais nemainīgi ir palicis Loebs, kam seko Ožjē, atpaliekot par minūti un 35 sekundēm, trešais ir Sordo + 2min 38.  Monte Carlo rallijs ir izslavēts ar saviem tik ļoti dažādajiem laika apstākļiem un arī vakar no rīta servisa parka vēl bija skaidrs laiks un -3 grādi, bet pirmajā otrās dienas ātrumposmā temperatūra strauji nokritās uz – 10 grādiem. Tas ir liels pārbaudījums gan braucējiem, gan komandām, jo katra mazākā kļūme, kaut vai riepu izvēlē, var būtiski ietekmēt 2013. gada sezonas pirmā WRC rallija rezultātu.

Pēc otrās dienas līderis vēl joprojām ir rallija leģenda Sebastians Loebs, kurš, lai arī šodien nebūt nebija ātrākais visos ātrumposmos, pēdējā dienas ātrumposmā finišēja pirmais. Pēc otrās dienas Loebs atzīst, ka diena bija laba, bet ļoti grūta: “Svarīgi mašīnu ir turēt iebrauktajās sliedēs. Mēs esam noturējušies vadībā, kas arī bija mūsu šīsdienas mērķis.”

Arī rallija otrās dienas pirmajā ātrumposmā ātrāko laiku uzrādīja Sebastians Ožjē ar savu jauno Wolkswagen Polo R. Pēc 19 km garā sniegotā ātrumposma, Ožjē optimistiski apgalvoja, ka trase viņam patikusi: “Slideni, bet tomēr braukt ir jautri.”  Kaut gan otrās dienas nākamajā ātrumposmā viņš finišēja septītais, jo piedzīvoja nelielu sagriešanos, sportists joprojām bija noskaņots pozitīvi: “Šis ātrumposms bija ļoti viltīgs, ļoti daudz ledus, bet esmu apmierināts ar savu sniegumu.” Pēc rallija astotā ātrumposma Ožjē bija manāmi nokaitināts ar nemitīgiem jautājumiem un salīdzinājumiem ar Loebu: “Tāds nebija plāns, tāds nekad nav bijis. Man vienalga par Loebu. Viņš čempionātā nepiedalās.” Kopvērtējumā pēc otrās dienas Ožjē ierindojas 2.vietā.

Sordo pēc otrās dienas ir trešais un samērā apmierināts ar rezultātu: “Skatos uz Loeba laikiem un salīdzinu, un esmu laimīgs par šo ātrumposmu.” Runājot par nākamo rallija dienu, Sordo nesteidzas ar prognozēm: “Mēs redzēsim labas cīņas. Ir ļoti grūti, jo šobrīd nevaru noķert pareizo sajūtu ātrumposmos. Es zinu, ka rītdiena nebūs viegla.”

Ceturtais kopvērtējumā uz šo brīdi ir pakāpies krievs Jevgeņijs Novikovs, kurš dienas sākumā bija gatavs cīņai: “Vakar es biju pārlieku uzmanīgs, tāpēc šodien braucu ar lielāku atdevi tur, kur jutos komfortabli.” Ļoti iespējams, tieši pareizā riepu izvēle –   riepas ar radzēm, deva Novikovam iespēju arī visas dienas garumā ātrumposmos uzrādīt labus rezultātus: “Bija lieliska diena, esmu ļoti apmierināts. Priekšā ir vēl divu dienu cīņa un to es gaidu ar nepacietību, jo cīnīšos par maksimāli augstu vietu.”

Pārsteigums tika piedzīvots  viltīgajā SS9, kurā, par spīti sarežģītajam ceļa segumam, labāko laiku uzrādīja soms Juha Hanninens: “Tas bija posms, kurā jutu, ka varu braukt ar maksimālu atdevi, jo segums un saķere bija nemainīgi”, atzīst Hanninens. “Esmu ļoti iepriecināts un gribētu tādu sniegumu parādīt arī uz cita veida segumiem, bet tas prasīs laiku un pieredzi.”

Novikovam seko Mikko Hirvonens, ierindojoties 5.vietā kopvērtējumā: “Diena bija ļoti grūta, neesmu apmierināts ar rezultātu.” Tāpat arī kopvērtējumā 6.vietā esošais soms Jari Matti Latvala ir diezgan neapmierināts ar savu sniegumu Monte Carlo rallija otrajā dienā: “Man ir grūti atrast pareizo ritmu. Es cenšos, bet diemžēl nejūtos pārliecināts. Bez pārliecības nevaru braukt ar lielāku atdevi.”

Rallija pirmās dienas apkopojumu video materiālā varat noskatīties šeit:  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yWH–Cs3ows

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *