Monte Carlo pēc pirmās dienas vadībā Loebs

Info: Inese Grīnberga pēc wrc.com
Foto: facebook.com/volkswagenmotorsport

Vakar aizsākās gada pirmais WRC posms –  Monte Carlo rallijs, kurā mēs jau tagad redzam ļoti daudz nozīmīgas izmaiņas, kas, kā paredzams, būtiski ietekmēs šī gada WRC rezultātus. Pateicoties mainīgajiem laika apstākļiem, pirmā rallija diena bijusi patiešām spraiga. Braucēji visi kā viens atzīst, ka nebūt nav viegli – sniegs, ledus, sauss asfalts, citviet dubļi, migla… viss iespējamais, kas padara šo ralliju ļoti sarežģītu gan braucējiem, gan komandām.

Pēc pirmās dienas līderi ir Loebs, Ožjē un Hirvonens. Pirmais starta sarakstā, ātrākais pēdēja dienas ātrumposmā un pirmais kopvērtējumā – Sebastians Loebs.  „Mērķis vairs nav tas pats, bet tomēr sagatavošanās rallijam tomēr ir tāda pati,” saka 38 gadus vecais Loebs. „Veicot pierakstus, viss bija ļoti nopietni. Ja būs tāda iespēja, cīnīšos par uzvaru. Esmu šeit, lai labi pavadītu laiku, un šādos laikapstākļos …būs diezgan jautri.”
Loebs uzskata, ka šobrīd, kad 2013. gada sezona ir jau sākusies, pieņemtais lēmums nebraukt pilnu WRC sezonu, ir bijis pareizs.

„Tas ir mazliet savādāk, bet es jūtos laimīgs. Es ilgi domāju pirms šī lēmuma pieņemšanas, bet tagad esmu ar to apmierināts. Pie tam man padomā ir vēl citi plāni, par kuriem jau esmu sajūsmā. Ir ļoti aizraujoši būt šeit,  Monte Carlo rallijā. Par šo ralliju man ir daudz pozitīvu atmiņu un piedevām  šis ir mana stūrmaņa mājas rallijs”, piebilst Loebs.

Otrais patlaban kopvērtējumā ir francūzis Sebastians Ožjē.  Lai gan sezonas pirmajā rallijā spriedze ir gana liela, Sebastians Ožjē tomēr uzskata, ka finišēt ir svarīgāk, nekā par katru cenu uzvarēt.  Pirms rallija Ožjē atzina, ka īsti nezina, ko gaidīt no šī rallija: „Tiešām, mēs nezinām, ” teica 29 gadus veicais sportists. „Šorīt mēs neko jaunu neiemācījāmies. Laikapstākļi  mainījās visu laiku. Ir par agru, lai runātu par uzvaru, bet mēs darīsim visu, kas mūsu spēkos.”

„Pagājušo gadu es gāju uz visu banku, lai redzētu, cik daudz ir iespējams, un mums bija ļoti interesanti vērot laikus. Bet šoreiz būtiski ir finišēt šajās sacensībās. Tas var izrādīties ļoti grūti šādos laikapstākļos.” Ožjē wrc.com  norāda, ka cīņa ar bijušo komandas biedru  Loebu viņam nav prioritāte, jo Loebs brauks tikai četros šī gada posmos.  „Tas būtu bijis lieliski – cīnīties kā divus gadus atpakaļ… Bet tas nav tas pats šogad, jo viņš brauks tikai pāris rallijos.   Mēs gribam cīnīties par uzvarām un čempiona titulu. Šobrīd ne uz vienu citu, izņemot sevi un savu mašīnu, koncentrēties negribu.”

Trešajā vietā pēc pirmās dienas ierindojas Mikko Hirvonens, kas kā vairums no braucējiem pateicoties laikapstākļiem, nebija īsti apmierināts ar rezultātu: „Esmu laimīgs būt šeit, tomēr nav viegli gūt pozitīvas emocijas”. Neskatoties uz Mikko pesimistisko noskaņojumu, viņa temps vakardienas  gaitā auga, paceļot viņu no sestās uz trešo pozīciju kopvērtējumā. „Es biju pārāk uzmanīgs, un brīžos, kad braucu ne tik piesardzīgi, situācijas kļuva nekontrolējamas. Man tiešām ļoti, ļoti nepatīk tādi apstākļi. ”

Ceturtais šobrīd kopvērtējumā ir spānis Sordo. Viņam  seko Jari Matti Latvala, kurš savā facebook lapā atzina, ka šī neesot bijusi viņa diena: „Šī nebija mana diena, bet tomēr esam finišējuši un rīt skatīsimies, kas notiks tālak.”

Arī Mads Ostbergs, kurš ierindojas 7. vietā, ir gaužām neapmierināts ar šīs dienas sniegumu. „Posmi bija viltīgi. Dažās vietās bija ledus, ko nebijām pamanījuši, veicot trases pierakstu. Cituviet, kur ledus bija atzīmēts, tur tas nebija,” noveļot vainu uz pierakstiem piebila Mads, „Darām visu, kas mūsu spēkos, bet tomēr esmu vīlies.” Jāpiebilst, ka pavisam neveiksmīgs ekipāžai izrādījās dienas noslēdzošais posms, kurā mašīna pēkšņi apstājās elektronikas kļūdas dēļ. Komandas inženieri pa telefonu deva norādes Ostbergam, līdz ar to ceļu turpināt ekipāžai izdevās, tomēr tika nopelnīts 1 minūtes un 50 sekunžu sods.

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *