Vorobjovs zaudē cīņā par Igaunijas čempionu titulu

Info: JURIS DARGĒVIČS (NORDSPEED.COM)
Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Šodien Sāremā salā noslēdzās Igaunijas rallija čempionāta pēdējais posms, kurā no Latvijas ekipāžām visaugstāk, septītajā vietā, finišēja Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse.

Feldmanis/Jesse aizvadīja stabilu sacīksti, pēc pirmās dienas, kurā tika veikti pirmie trīs ātrumposmi, ieņemot devīto vietu absolūtajā ieskaitē un trešo R4 klasē. Sestdien ātrumposmos latviešiem desmitā, septītā, sestā, sestā, sestā, piektā un piektā pozīcija. Rezultātā pacelšanās uz septīto vietu kopējā ieskaitē un iegūta trešā vieta R4 vērtējumā.

Sāremā rallijs bija svarīgs Jāņa Vorobjova/Guntara Zicāna ekipāžai, kas N4 klases kopvērtējumā pirms sacensībām atradās tikai pusotru punktu aiz līderiem Rainera Ausa/Sima Koskinena. Tātad, lai iegūtu Igaunijas čempionu titulu, mūsējiem vajadzēja finišēt priekšā. Tomēr tas neizdevās – Auss ieguva ceturto vietu absolūti un otro savā klasē, kamēr Vorobjovs/Zicāna ekipāža nespēja sastādīt konkurenci un pēc tam devītajā “dopā” izstājās.

Savukārt par sacensību uzvarētājiem kļuva Krievijas ekipāža Aleksejs Lukjanuks/Aleksejs Arnautovs ar R4 klases “Mitsubishi Lancer EVO X”. Lai gan pēc pirmās dienas “Rayban Rally Style” komandas ekipāža bija tikai septītā, sestdienas septiņu ātrumposmu laikā stabili kāpa uz augšu, pirms pēdējā “dopa” paceļoties uz pirmo vietu. Viņiem uzvara R4 ieskaitē.

Otro vietu, zaudējot 10.8 sekundes, izcīnīja mājinieki Kaspars Koitla/Amderss Otss, kuriem uzvara N4 vērtējumā. Tikai trešie beigās finišēja Karls Krūda/Martins Jarveoja, kuri bija līderi pēc pirmās sacensību dienas un saglabāja vadību līdz pat priekšpēdējam ātrumposmam. Taču par novēlotu ierašanos uz starta viņiem arī piešķirts 40 sekunžu sods, kas lika atkrist uz trešo vietu.

Jāpiebilst, ka Edgars Balodis/Ivo Pūķis izcīnot piekto vietu E10 klasē, nodrošinājuši uzvaru Igaunijas čempionāta kopvērtējumā.

Tikmēr jau sestdienas pirmā ātrumposma laikā notika negadījums, kad Jevgēņija Rogova pilotētā ekipāža iebrauca skatītājos. Cietuši seši cilvēki, viens arī no Latvijas, taču bez dzīvībai bīstamām sekām.

Sāremā rallija rezultāti

Vieta Pilots Valsts Mašīna Klase Laiks
1 Alexander Lukyanuk RUS Mitsubishi R4 (1.) 57:53.8
2 Kapar Koitla EST Mitsubishi N4 (1.) +10.8
3 Karl Kruuda EST Skoda R4 (2.) +48.5
4 Rainer Aus EST Mitsubishi N4 (2.) +55.2
5 Timmu Korge EST Mitsubishi N4 (3.) +1:02.0
6 Egon Kaur EST Subaru N4 (4.) +1:07.1
7 Jānis Feldmanis LAT Mitsubishi R4 (3.) +1:08.7
8 Roland Murakas EST Mitsubishi N4 (5.) +2:09.2
9 Jukka Hiltunen FIN Skoda R4 (4.) +2:35.9
10 Rokas Kvaraciejus LIT Mitsubishi N4 (6.) +3:59.4
23. Ali Jansons LAT Mitsubishi N4 (11.) +6:51.9
41. Guntis Lielkājis LAT Ford A6 (7.) +8:53.2
48. Edgars Balodis LAT Renault E10 (5.) +9:20.3
51. Jānis Āzis LAT Mitsubishi A8 (4.) +9:37.3

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *