Hirvonens: Brīnos, ka neviens no mums neavarēja

Info:autosport.com
Foto: rallye-info.com

Franču sportists Sebastians Loebs Norvēģijas WRC rallijā izcīnīja savu 49. uzvaru. Pēc rallija finiša portāls autosport.com somu sportistam Miko Hirvonenam vaicāja, kad beidzot viņš sāks pārspēt franču sportistu.

Tu turpini teikt, ka neļausi Loebam uzvarēt, taču viņš uzvar jau kārtējo ralliju. Kad tu beidzot viņu pārspēsi?
Nevaru pateikt, kad tas būs, taču viena lieta ir skaidra – es nepadošos. Jebkurā rallijā, kurā braukšu, cīnīšos par uzvaru. Viena lieta, kuru varu pateikt – ir tikai viena persona, kura mani pārspēj rallijā, un tas šobrīd ir ātrākais braucējs. Bet to es drīz izdarīšu. Manam dēlam ir trīs ar pus gadu un viņš mājās spēlējās ar mašīnām. Viņš vienu mašīnu tur priekšā un saka – tas ir Loebs, un viņu ir grūti pārspēt. Tāpēc man tagad Loebs ir jāpārspēj, jo savādāk mans dēls domās, ka tas nav iespējams.”

Kā tu viņu pārspēsi?
Norvēģijas rallijā iemācījos, ka ir tikai viens veids, kā viņu var pārspēt, un tas ir nepieļaut nevienu kļūdu un katru līkumu izbraukt perfekti. Tas ir vienīgais veids kā pārspēt. Viņš to dara, un kamēr nesākšu to darīt arī es, tikmēr nevarēšu viņu pārspēt.

Viegli pateikt, bet ja tu jau brauc ļoti perfekti?
Zinu. Kad tu riskē, tad tu to dari katrā līkumā, jo zini, ka jābrauc maksimāli ātri katrā līkumā. Tā ir forša sajūta braukt ātri un bez kļūdām, un balansēt uz robežas avarēt.

Vai Norvēģijā visu laiku brauci uz maksimumu?
Domāju, ka jā. Un pats neticamākais ir tas, ka gan es, gan Loebs braucām uz maksimumu un nenoskrējām no ceļa, vai arī līkumā neaizbraucām taisni. Braucot tādā ātrumā, kādā mēs to darījām, brīnos, ka neviens no mums neavarēja.

Kur tad tu zaudēji Norvēģijas rallijā?
Otrajā sestdienas ātrumposmā. Domāju, ka veicu labu ātrumposmu, bet, kad finišā ieraudzīju viņa laiku – tas bija neticami. Man šajā posmā bija mazas un stulbas kļūdas. Vienā līkumā ne tā iebraucu, citā aizķēru sniega vaļņus, un šeit arī tas laiks sakrājās.

Kā tu jūties, kad atkal viņš uzvar?
Protams, man tas nepatīk. Es neciešu to, bet, kā jau teicu, aizvadīju labu ralliju un darīju visu to labāko.

Un tev bija jautri?
O, jā. Man bija jautra nedēļa. Tiešām rallijs bija fantastisks.

Labākais tavs ziemas rallijs?
Noteikti. Šeit bija labākie sniega ātrumposmi kādos jebkad esmu braucis.

Un kārtējā uzvara Loebam?
Jā, atkal kārtējā. Zinu, kad pārspēšu viņu tā būs lieliska sajūta.

Kad tu pārspēsi viņu?
Neapšaubāmi. Kad es viņu pārspēšu…

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *