Šodien startē Sardīnijas rallijs

Info: wrc.com
Foto: rally-mania.cz

Šodien Itālijā, Sardīnijas salā, tiks dots starts sestajam WRC rallija posmam.

Pēc tālā Argentīnas rallija, kurā uzvaru svinēja „Citroen” komandas braucējs Sebastians Loebs, piloti atgriezušies Eiropā – Itālijā, Sardīnijas salās, kas atrodas tikai 12 kilometrus no Korsikas salas. Šis rallijs daudziem pilotiem ir viens no mīļākajiem rallijiem, jo tas ir ļoti tehnisks. Ceļi šeit ir šauri, līkumoti un nelīdzeni, tāpēc neliela izbraukšana ārpus trases var novest pie sasistas automašīnas.

Pagājušajā gadā šeit nepārspēts palika francūzis Sebastiens Loebs, kurš par 10,6 sekundēm apsteidza savu sīvāko konkurentu Miko Hirvonenu. Trešais pagājušajā gadā bija Jari Mati Latvala. Līdz šim trīs uzvaras šeit izcīnījis Loebs, bet pa reizei uzvarējuši ir Markuss Gronholms un Peters Solbergs.

Papildus WRC pilotiem trasē dosies gan JWRC, gan PWRC klases braucēji. Līderis PWRC klasē ir portugālis Armindo Araujo, kurš par diviem punktiem apsteidz Nasera Al-Atijaha ekipāžu. Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals šajā spēcīgajā konkurencē ieņem septīto vietu.

Trīs dienu sportistiem būs jāveic 17 ātrumposmi, kas sastādīs 339.30 kilometrus. Garākais dops būs 29.15 kilometrus garš. Kopumā uz starta izies 60 ekipāžas, no kurām 15 brauks ar WRC tehniku. Deviņi piloti cīnīsies JWRC ieskaitē, bet PWRC klasē brauks 15 ekipāžas.

Vakardienas treniņos ātrāko laiku uzrādīja Sebastians Loebs, kurš par 1,1 sekundi apsteidza Heningu Solbergu, bet par 3,2 – Peteru Solbergu. Anda Neikšāna rezultāts šajos treniņos vēl nav zināms.

Treniņu rezultāti:
1. S.Loeb Citroen C4 WRC 3:15.0
2. H.Solberg Ford Focus RS WRC 08 3:16.1
3. P.Solberg Citroen Xsara WRC 3:18.2
4. D.Sordo Citroen C4 WRC 3:18.9
5. M.Hirvonen Ford Focus RS WRC 08 3:19.4
5. J.M.Latvala Ford Focus RS WRC 08 3:19.4
7. M.Wilson Ford Focus RS WRC 08 3:20.5
8. M.Ostberg Subaru Impreza WRC 3:22.4

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *