Līderis P.Solbergs, Raikonens avarē un izstājas

Info: wrc.com
Foto:ewrc.cz

Pēc Meksikas WRC rallija pirmās dienas par līderi kļuvis norvēģis Peters Solbergs, kamēr somu sportistam Kimi Raikonenam šis rallijs jau ir beidzies.

Vakar pilotiem bija jāaizvada deviņi ātrumposmi, kas kopā sastādīja 139 kilometrus. Jau ar pirmajiem posmiem apliecinājās tas, par ko daudzi runāja – neizbēgama bija trases tīrīšana no slidenajiem un sīkajiem akmeņiem. Lai arī kā Miko Hirvonens centās, viņa laiki, salīdzinot ar citu pilotu laikiem, bija sliktāki.

Pirmajā dopā visātrākais bija P.Solbergs, kurš Sebastianu Ogēru apsteidza gandrīz par desmit sekundēm. Otrais dops neveiksmīgs bija Raikonenam, kura automašīnai radās problēmas ar degvielas spiedienu, tādēļ ekipāža zaudēja 35 minūtes. Pēc pirmajiem četriem posmiem līderis bija P.Solbergs, kurš Ogēru apsteidza par 17 sekundēm. Devītajā vietā atradās WRC debitants Kens Bloks.

Pēc servisa parka piloti atkārtoti veica no rīta brauktos posmus un arī tajos ātrākie bija P.Solbergs un Ogērs. “Braucu labi, taču tik un tā zaudēju daudz. Neticami. Redzēsim, kā būs rīt,” pēc septītā posma teica Hirvonens, kurš tobrīd P.Solbergam zaudēja vienu minūti un 20 sekundes. Neveiksmīgi šis septītais posms beidzās Raikonenam, kurš īsi pirms finiša uzmeta sešus kūleņus. Lai arī ekipāža cerēja, ka tā pēc Superrally sistēmas varēs atgriezties rallijā, izrādās, ka bojājumi bija daudz nopietnāki, tādēļ Kimi šis rallijs ir beidzies. “Mana lielākā vilšanās ir tā, ka mēs nevarēsim turpināt braukt šajā rallijā,” pēc avārijas teica Raikonens.

Pirmā rallija diena noslēdzās ar diviem Superspeciall ātrumposmiem, kuros nepārspēts palika Ogērs. Līdz ar to pēc pirmās dienas līderis ir P.Solbergs, otrais Ogērs, bet trešais pagājušā gada čempions Sebastians Loebs.

Šodien pilotiem būs jāveic deviņi ātrumposmi, kas kopā sastādīs 154 kilometrus.

Meksikas rallija rezultāti pēc pirmās dienas:

1.

P.Solbergs

Citroen C4 WRC

1:23:39.9

2.

S.Ogērs

Citroen C4 WRC

+15.0

3.

S.Loebs

Citroen C4 WRC

+27.5

4.

D.Sordo

Citroen C4 WRC

+40.8

5.

J.M.Latvala

Ford Focus RS WRC 09

+1:01.2

6.

M.Hirvonens

Ford Focus RS WRC 09

+1:31.5

7.

H.Solbergs

Ford Focus RS WRC 08

+1:37.5

8.

M.Vilsons

Ford Focus RS WRC 08

+2:47.2

9.

F. Villagra

Ford Focus RS WRC 08

+4:19.8

10.

K.Bloks

Ford Focus RS WRC 08

+4:33.3

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *