Rallijkross Biķerniekos

Info: Jānis Grīnhofs

Autosporta sezona Latvijā rit pilnā sparā. Dažādās Latvijas pilsētās norisināsgandrīz katru nedēļas nogali norisinās interesantas autosporta sacensības. Šomēnes, 24 un 25 jūlijā visus autosporta fanus un citus interesentus sagaida pārsteigums, Rīgā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē NEZ čempionāts rallijkrosā. IKE Autosporta fonda rīkotās sacensības vienlaicīgi būs NEZ čempionāta 3. posms, kā arī Baltijas čempionāta 3. posms. Sacensībās savu dalību apstiprinājuši sportisti no 9 valstīm: Lietuvas, Krievijas, Somijas, Norvēģijas, Dānijas, Igaunijas, Polijas, Zviedrijas, kā arī Latvijas. Rallijkrosa trasē būs iespējams vērot 5 klašu spēkratus: salonauto D 1A(1600cm3), S2000(2000cm3), Open(bez dzinēja tilpuma ierobežojuma, aizmugures piedziņa), D 1(pilnpiedziņa).

Sacensības norisināsies pilnīgi jaunā, tikko izveidotajā trasē, kuras daļa atrodas šosejas apļa finiša taisnē, bet daļa bijušajā moto stadionā. Trase tapusi Latvijā pazīstamo rallijkrosistu I. Krūmiņa un U. Pauriņa vadībā. Asfalta un grunts attiecība ir 50:50. Trasē ir divas garas taisnes, kur būs apdzīšanas iespējas, savukārt divi ātrie, platie līkumi, kā arī straujā virāža prasīs no sportistiem augstu meistarību.

Interesantākās cīņas gaidāmas D 1 klasē. D 1 klase ir tehniski viss spēcīgākā un ātrākā. Paredzēts, ka uz starta stāsies ne mazāk kā desmit spēkrati. Viennozīmīgi, ka par favorītiem tiek uzskatīti skandināvu ciemiņi, jo šo valstu pārstāvji dominē arī Eiropas čempionātā.

Kā jau minēts sacensības norisināsies divas dienas. 24 jūlijā norisināsies treniņbraucieni un pirmā kvalifikācijas sērija, bet 25 jūlijā kvalifikācijas braucieni un finālbraucieni.

Visi gaidīti vecajos labajos Biķerniekos!

Pasākumu atbalsta: KI transports, Witraktor, Scania Latvia, BM auto, Cēsu alus, Cetra, Cramo, Caparol, Daiļkrāsotāji, Valdo fotogalerija. Informatīvie atbalstītāji: Kurzemes radio, Draugiem.lv, Sporta centrs, TVNET, Whatcar.lv, 4rati, AutoEuro, Ātruma cilts.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *