Rallijs Latvija ukraiņu ekipāžām pagaidām ar dalītām emocijām

Info: Vladimirs Ņekrasovs, www.rally.in.ua
Foto: Dace Janova, fotoaģentūra “4rati”

Pirmā Latvijas rallija čempionāta septītā posma diena ir sadalījusi te startējošās Ukrainasvienības tieši proporcionāli – divas ekipāžas sacensību turpina, bet divas no rallija jau ir izstājušās.

Visbēdīgāk šobrīd laikam ir odesiešiem Vitālijam Puškaram un Ivanam Mišinam, kuri atkal, jau ceturto sacensību pēc kārtas, tā arī nav spējuši ieraudzīt finiša karogu. Šoreiz kā izstāšanās iemesls rallija oficiālajā informācijā minēts sajūga defekts.

Daudz veiksmīgāk ralliju uzsāka apvienotā lietuviešu un ukraiņu ekipāža – Benediktas Vanagas ar Irinu Kolomeicevu. Pirmo sekciju nesenā Lietuvas „Classic Rally” laureāti finišēja sestie kopvērtējumā, bet otro, diemžēl, pabeigt viņiem neizdevās. Piektajā ātrumposmā izlidojot no trases, automašīna tika samērā nopietni sabojāta – cieta sānu un aizmugures stikli, daļa virsbūves un viens no piekares mezgliem, un ekipāža pieņēma lēmumu no turpmākās cīņas izstāties.

Toties Jurijs Kočmars un Sergejs Kovaļs, kuri arī faktiski netika līdz pirmās dienas finišam, tomēr turpinās cīņu ar piecu minūšu sodu par neveikto 6.dopu. Jau pašā rallija sākumā sportistiem radās problēmas ar automašīnas motoru, dažos ātrumposmos nācās tikpat kā apstāties, līdz pēdējā, nakts ātrumposmā, motors noslāpa pavisam. Sportisti atzīst, ka sacensība ir ļoti interesanta un viņi centīsies šonakt sagatavot auto, lai no rīta varētu atkal doties trasē. Šī ekipāža patlaban atrodas kopvērtējuma 31.vietā un ir piecpadsmitie N4 klasē.

Līdz ar to, vienīgā ukraiņu ekipāža, kas pilnvērtīgi ir veikusi visu pirmās dienas distanci, ir Tarasa Kravčenko un Aleksandra Gorbika (17tie absolūti un divpadsmitie N4 klasē) tandēms. Kā zināms, rallija „Latvija” vadībā šobrīd ir Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala ekipāža, kuru no tuvākajiem sekotājiem Vorobjova/Zicāna šķir nedaudz vairāk par septiņām sekundēm.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *