Feldmanis Halls Winter Rally iesāk kā absolūti ātrākais, tomēr ralliju nefinišē

Info: Dace Janova
Foto: Dace Janova (Fotoaģentūra “4rati”)

28.janvārī Lietuvā, Utenas apkārtnē ar „Halls Winter Rally”, kas bija vienlaikus arī Latvijas rallija čempionāta posms, startēja šogad jau 55.Latvijas rallija sezona.

Čempionāts ir iesācies ar patiešām grūtu un sarežģītu sacīksti, un no 79 startējušām ekipāžām finišu Utenā sasniedza vien 47. Stindzinošajā salā trases malā, kā jau Lietuvā notiekošajā ziemas rallijā ierasts, sestdien sacensības vēroja tūkstošiem skatītāju.

Jānis Feldmanis ar stūrmani Anriju Jessi (Mitsubishi EVO X) bija absolūti ātrākie rallija pirmajā un otrajā ātrumposmā. Pēc trešā ātrumposma, kurā par 0,1 sekundi ātrāks izrādījās igaunis Koitla, Feldmaņa ekipāža kopvērtējumā tuvāko sekotāju apsteidza par veselām 11 sekundēm!

„Pašam nemaz nelikās, ka būtu braucis īpaši ātri”, nedaudz pārsteigts pirmo ātrumposmu finišā bija pilots.

Lieliski uzsākto ralliju 4. ātrumposmā Feldmanim apturēja avarējusī pa priekšu braucošā automašīna, kas bija sagriezusies šķērsām pār ceļam šaurā ātrumposma vietā. Te sportisti bija spiesti gaidīt vismaz pusminūti, kamēr trase tika atbrīvota. Pēc pāris kilometriem trasi aizšķērsoja līdzjutēji, ar kuru palīdzību no grāvja tika vilkts lietuviešu pilota Samsonas auto un atkal zaudēts laiks.

Pilots Jānis Feldmanis piebilst, ka jau vairākus gadus Lietuvas ziemas rallijā izmantotais „rāvējslēdzēja” princips (pirmās automašīnas trasē dodas pamīšus ar vēlāk startējušām ekipāžām) jau otro gadu pēc kārtas viņa ekipāžai ir negatīvi ietekmējusi gan rezultātu, gan rallija iznākumu kopumā. Pagājušajā gadā trasē tika panākti priekšā braucošie poļi un rezultātā sportisti kopvērtējumā palika trešie.

„Sākām braukt vēl ātrāk un riskējām, lai „iedzītu” trasē nogaidīto laiku. Līdz ar to pieļāvām dažas kļūdas – izslīdot kādā līkumā, automašīnas aizmugure atsitās pret koku, pēc lēciena 6.ātrumposma tramplīnā tika pabojāta piekare, neilgi pēc tam – pārsists ritenis..”, komentē Feldmanis.

Servisa parks gan tika sasniegts pašu spēkiem, tomēr izvērtējot automašīnas bojājumus un ņemot vērā zaudēto laiku, Feldmaņa ekipāža pieņēma lēmumu sacensību neturpināt un no tālākās cīņas izstājās.

„Halls Winter Rally 2012″ gan kopvērtējumā, gan N4 klasē triumfēja Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns, aiz sevis atstājot Kaspara Koitlas un Dominika Butvilas ekipāžas.

Nākošais starts Jānim Feldmanim nākošnedēļ, 11.-12.februārī rallijā „Sarma”, kas šogad notiks Apes un Gulbenes novados.

Jāni Feldmani/Anriju Jessi atbalsta ACME, FS Transports, Mobil, FS noma.

Ekipāžas mājas lapa – www.feldmanis.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *