Rallijsprinta čempioni: Reinis Trūps un Mareks Švarcs-Švampāns

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Kādu laiku pēc sezonas beigām ir publiskots oficiālais Latvijas čempionāta un Latvijas kausa izcīņas kopvērtējums rallijsprintā, līdz ar ko visi interesenti var iepazīties ar 2019. gada uzvarētājiem un pārējo godalgoto vietu ieguvējiem. Šogad cīņa noritēja piecos posmos, no kuriem pirmie divi tika aizvadīti ziemā.

Klasē 2000 par Latvijas čempionu kļuvis Reinis Trūps, kuram stenogrammu šogad lasīja Artūrs Birģelis un arī Beate Klipa. Otrie šajā klasē Madars Dīriņš un Gints Lasmanis, bet trešie – Andris Putniņš un Raimonds Gļauda.

4WD klasē par 2019. gada Latvijas čempioniem rallijsprintā kronēti Mareks Švarcs-Švampāns un Armands Lūkins, aiz sevis kopvērtējumā atstājot Krišjāni Zinti Putniņu un Mārtiņu Puriņu, kā arī Vigo Rubeni un Kristapu Eglīti.

Pārējās klasēs sadalīti Latvijas kausa izcīņas punkti.

Kārlis Nebars ar Gundaru Balodi ieguvuši titulu 2WD OPEN vērtējumā, otrie šeit Uldis Lepiksons un Ainārs Šteinbergs, bet trešajā vietā lietuvietis Justs Simaška, kuram sezonas garumā asistēja trīs dažādi stūrmaņi.

4WD OPEN klasē pārliecinošs triumfs Kristapa Sarmas un Sanda Druka-Jaunzema ekipāžai. Otrajā vietā kopvērtējumā, zaudējot nieka trīs punktus, Kalvis Blūms, kuram šogad ar stenogrammu palīdzēja Jurģis Meisters un Ralfs Lipstoks, bet trešie – Intars Rezakovs un Oskars Leimanis.

Tikmēr KLASIKA 3000 braucēji par punktiem sacentās tikai trijās vasarā notikušajās sacīkstēs. Pirmo vietu izcīnījuši Andris Vovers un Aldis Hanzens, otrajā vietā Aigars Tīdmanis un Uldis Fjodorovs, bet trešie – Gints Lapsa un Kaspars Linde.

Starp JUNIORU klases dalībniekiem Latvijas kausu šogad ieguvis Reinis Trūps, bet aiz viņa nākamajās divās pozīcijās – Madars Dīriņš un Justs Simaška.

Tāpat noteikti Latvijas kausa ātrākie rallijsprinta braucēji vēsturisko automobiļu klasēs.

HISTORIC ABS klasē galvenā balva pienākas Mārim Eglem un Aldim Eglem, otrajā vietā Normunds Otomers ar Dāvi Arāju, bet trešie – Artūrs Himičs un Mārcis Dzenis (stūrmaņa krēslā sēdās arī Armands Bite un Kārlis Roziņš).

Otomers/Arājs tikmēr guva pirmo vietu HISTORIC 2WD klasē, otrajā vietā atstājot Viesturu Tilgasu un Viesturu Zīli, bet trešajā – Himiča/Dzeņa duetu.

Tilgass/Zīle sasniedza pirmo vietu HISTORIC LADA vērtējumā, kur otrie bija Jānis Vanags un Muntis Vanags (stenogrammu lasīja arī Kaspars Gailītis), bet trešie – Arvis Vecvagars ar Gintu Gaiķi.

Pilns kopvērtējums >>