Auto24 Rally Estonia

Info, foto: 155.lv

S.B.C. RALLIJA KOMANDAS ekipāža Aleksandrs Grīva / Ritvars Vēveris ar 7. kārtas numuru (Nacionālajā klasē) un 86. starta numuru piedalīsies “Auto24 Rally Estonia”. 2011.gada 15.-16.jūlijā dienvid-Igaunijas pilsētas Otepää tuvumā norisināsies 4.Igaunijas rallija čempionāta posms “Auto24 Rally Estonia”, kura ietvaros notiks arī FIA vēsturisko auto rallijs, kā arī šis būs 2.posms Baltijas rallija čempionātam. Rallijā kopumā būs 9 ātrumposmi, no kuriem 5,30KM īsākais un 29,10KM garākais. Kopumā šobrīd pieteikušās 139 ekipāžas, no kurām 77 (A/N grupās), 7 vēsturiskajā rallijā un 55 nacionālajā ieskaitē. No Latvijas kopumā šobrīd pieteikušās 9 ekipāžas + divās ekipāžās pilota pienākumus pilda ārzemju braucēji. Sakarā ar to, ka rallijs norisinās pēc FIA noteikumiem nacionāla E un L grupas kopā ar A un N grupām nevar piedalīties. Tāpēc, atsevišķi pēc A un N grupām trasē dosies atkal nulles ekipāžas un pēc tām sekos nacionāla grupa (E9-E12), kurā startēs arī S.B.C. RALLIJA KOMANDA.

Aleksandra Grīvas komentārs pirms sacensībām:
“Esam ļoti priecīgi par iespēju piedalīties “Auto24 rally Estonia”. Šo iespēju mums dod S.B.C. RALLIJA KOMANDAS ilgadējais ģenerālsponors SIA S.B.C. un atbalstītājs auto24.lv. Šis būs mūsu pirmais rallijs ārpus Latvijas robežām. Trasē dosimies ar līdz šim neierastu izskatu, jo auto ir ticis pie jauna dizaina, ko kopīgiem spēkiem izstrādājām ar GoldGroup aplīmēšanas kompāniju. Enerģiju šajās sacensībās mums dos atspirdzinošais enerģijas dzēriens “Ar mani atkal runā Kaijas”.
Rallija distance ir trīs reizes garāka, nekā ierasts Latvijas rallijsprinta čempionāta posmos. Kopējā distance ātrumposmos sastāda 162KM, tāpēc šis būs liels pārbaudījums mūsu automašīnai, kā arī liela pieredze mums pašiem, kas palīdzēs mums turpmākai cīņai LR rallijsprinta čempionāta posmos. Mūsu mērķis ir šajās sacensībās izcīnīt 3.vietu E12 grupā un iekļūt Top20 absolūtajā vērtējumā. Šajās sacensībās piedalīsies ļoti spēcīgas ekipāžas no dažādām pasaules valstīm tostarp arī pasaules rallija čempionāta komandas ar attiecīgu līmeņa tehniku. No Latvijas E12 grupā šobrīd ir pieteikušās 2 ekipāžas: V.Zvaigzne / M.Jerums un M.Svilis / A.Aizsilnieks. Sakarā ar to, ka nacionālo grupu (E) trasē laidīs tikai pēc A un N grupām, kur kopumā pieteikušās jau ir 77 ekipāžas mums trasē būs jādodas tikai pēc tam, kas nozīmē to, ka trases segums un kvalitāte būs jau stipri sabojāta. Organizatori gan stāsta, ka viss būs labi un ātrumposmu segums ir ciets. Diemžēl, arī pārgrupēšana pēc pirmās dienas laikiem neattieksies uz nacionālo un vēsturisko klasi – tādi ir FIA noteikumi. Novēlam veiksmi un labus rezultātus pārējām Latvijas ekipāžām un ceram, ka arī mēs paši spēsim uzrādīt labākos rezultātus un sniegumu!”

Sīkāka informācija par ralliju pieejama šeit: www.rallyestonia.com
Rezultāti būs pieejami www.autosport.ee

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *