Mārtiņš Sesks iegādājas jaunu “Ford Fiesta R2T” rallija auto

Foto: Martins Sesks Rally

Rallija pilots Mārtiņš Sesks savā īpašumā ieguvis jaunu “Ford Fiesta R2T” sacīkšu automašīnu, ko iegādājies no Lielbritānijā bāzētās rūpnīcas “M-Sport”. Jau šobrīd zināms, ka ar šo auto viņu redzēsim uz starta Latvijas rallija čempionāta pirmajos divos posmos.

“Viena no svarīgākajām komponentēm, lai uzsāktu gatavošanos jaunajai, 2020.gada rallija sezonai – pašiem sava sporta mašīna,” savā “Facebook” profilā raksta Mārtiņš Sesks. “Varēšu pilnvērtīgi trenēties un uzlabot prasmes. Ar šo auto plānoju aizvadīt arī pirmos divus Latvijas rallija čempionāta posmus: “Rally Alūksne” un “Rally Sarma”. Vēl tā īsti nespēju noticēt, ka ir pašam savs auto. Kad ieraudzīšu mājās, savā garāžā, tad pa īstam noticēšu.”

Aizvadītajā sezonā ar tāda modeļa auto Sesks jau startēja pasaules rallija čempionātā, kur cīnījās par punktiem JWRC ieskaitē, sezonas kopvērtējumā debijas reizē iegūstot desmito vietu. Tāpat viņš pērn vairākās sacīkstēs jau bija pārsēdies pie pilnpiedziņas auto stūres, savas prasmes nodemonstrējot pārliecinoši.

Jau vēstīts, ka Latvijas rallija čempionāts sāksies ar “Rally Alūksne”, kas notiks 17. un 18. janvārī, kamēr 7. un 8. februārī Gulbenē sekos sezonas otrais posms “Rally Sarma”.