2018. gada JWRC čempionātā startēs ekipāža no Latvijas

Foto: m-sport.co.uk

Dalībai 2018. gada pasaules rallija čempionātā junioriem (JWRC) otrdien, 19. decembrī tika apstiprinātas pirmās komandas, tostarp viena ekipāža no Latvijas. Oficiāli šobrīd gan vēl netiek atklāts, kuri sportisti pārstāvēs Latviju pasaules čempionātā.

JWRC sacensībās nākamgad sportisti startēs ar “M-Sport” rūpnīcā izgatavotiem identiskiem “Ford Fiesta R2” spēkratiem, kas aprīkoti ar 1.0 litra “EcoBoost” dzinējiem. Jāstartē būs piecos posmos, kas notiks Zviedrijā, Korsikā, Portugālē, Somijā un Turcijā, līdz ar to sportistiem radīta iespēja pierādīt savas prasmes gan uz sniega un asfalta, gan grants ceļiem.

Jau pirms kāda laika “M-Sport” rūpnīcas Eiropas bāzē ieradās braucēji no 11 valstīm, lai iepazītos ar projektu tuvāk, un starp viņiem bija arī latviešu Ralfa Sirmača un Artūra Šimina ekipāža. Tagad “M-Sport” apstiprinājusi pirmos dalībniekus, gan nosaucot tikai valstis, ne sportistu vārdus – divas ekipāžas pieteikušās no Itālijas, bet pa vienai no Latvijas, Čīles, Īrijas, Jaunzēlandes, Zviedrijas un Apvienotās Karalistes.

Pieteikšanās JWRC turpināsies līdz 16. janvārim, un īsi pēc tam tiks publiskots oficiālais dalībnieku saraksts, atklājot arī sportistu vārdus.

2018. gada JWRC titula ieguvējus čempionāta organizators “M-Sport” bagātīgi apbalvos, dāvinot pilnīgi jaunu “Ford Fiesta R5” sacīkšu automobili, kā arī 200 riepas no “Pirelli” un sacīkšu degvielu no “Panta” dalībai 2019. gada WRC2 pasaules rallija čempionātā.

Izmantotie resursi:
www.m-sport.co.uk