2023. gada WRC kalendārā plāno iekļaut divus jaunus posmus

Foto: Federico Protti

Medijos parādījies provizoriskais 2023. gada pasaules rallija čempionāta kalendārs, kas gan vēl nav galējais un var mainīties. Pašlaik plānots, ka nākamā sezona sastāvēs no 14 posmiem.

Sezonu plānots sākt ar leģendāro Montekarlo ralliju, kas notiks no 19. līdz 22. janvārim, bet februāra pirmajā pusē sekos ziemas posms Zviedrijā.

Plānots, ka sacensības atgriezīsies Čīlē, kur pirmo reizi WRC posms notika 2019. gadā, bet kopš tā laika šajā Dienvidamerikas valstī nav risinājies. Atpakaļ būs arī Meksika, kur sacensības nav notikušas kopš 2020. gada. Abos gadījumos pie vainas bija “Covid-19” pandēmija.

2023. gada oktobrī plānots aizvadīt posmu Centrāleiropā. Šobrīd nav skaidrs, kas šis būs par ralliju, bet neoficiāli zināms, ka kopīgi to varētu rīkot Vācija, Austrija un Čehija.

No šogad notiekošajiem posmiem nākamā gada provizoriskajā kalendārā nav atrodama Beļģija, Jaunzēlande un Spānija. Iespējams, ka vairāki posmi tiks rīkoti pēc rotācijas principa, un šīs valstis atgriezīsies čempionātā 2024. gadā.

Sezonai būtu jānoslēdzas vien decembrī un pirmo reizi WRC sacensības gatavojas rīkot Saūda Arābija. Jau kādu laiku zināms, ka čempionāta vadība grib vienu posmu rīkot Tuvajos Austrumos.

2023. gada provizoriskais WRC kalendārs: