Pro-Kart 1. posms jau šosestdien

Info: Valdis Brutāns

Sestdien SK333 kartinga trasē tiks aizvadīts pirmais Pro-Kart 2013. gada sezonas posms. Sacensībām pieteikušies vairāk kā 100 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas.

Sportisti sacenšas 15 ieskaites grupās. Dalījums klasēs paredz gan vecuma ierobežojumus, gan arī kartingu tehnisko parametru ierobežojumus. Jaunākie sacensību dalībnieki sākot no 5 gadu vecuma sacenšas klasēs Micro, Mini, Micro TK, Mini TK. Nedaudz vecāki censoņi jau brauc ar ātrāku tehniku un tur dalījums klasēs ir šāds MiniMax, Junior vai Junior TK. Pro-Kart sacensībās var redzēt unikālu ainu: pasaulē ātrākās kartingu kategorijas evolūciju. Tie ir kartingi ar pārnesumkārbu. Laika gaitā nosaukumi ir mainījušies, bet Pro-Kart sacensībās tas izskatās šādi: Retro klase (80-tie gadi), N125 klase (90-tie gadi) un KZ2 klase (mūsdienas). Vēl, protams, sacensībās vērojamas tā saucamās un pasaulē ļoti populārās ”bezkārbnieku” klases Open100 un Open125. Kausi tiek izcīnīti arī tādās klasēs kā DD2 (kartingi ar divu pārnesumu motoriem) kā arī divās tautas klasēs TK160 un TK. Tautas klases (TK) ir izveidotas kā mazbudžeta klases, lai kartinga sportu padarītu pieejamāku jebkuram sportot gribētājam. Galvenā raksturiezīme ir tāda, ka šajās klasēs drīkst lietot industriālos četrtaktu dzinējus ar darba tilpumu līdz 270cm3. Sīkāk par klasēm un tehniskajiem noteikumiem var izlasīt Pro-Kart mājas lapā (www.prokart.lv).

Šo sacensību ietvaros tiks aizvadītas arī sacensības īres kartu klasei Energy TK. Koordinators Valdis Brutāns +371-29532998. Šajā klasē startēt var jebkurš braukt gribētājs, noteikumi kā nomas kartu gadījumā. Dalības maksa 40LVL. Pieteikšanās sacensībām iespējama arī www.prokart.lv.

Sacensības visām klasēm sastāv no brīvajiem treniņbraucieniem, kvalifikācijas brauciena, kurā tiek izcīnītas starta vietas pirmajam sacensību braucienam, un diviem sacensību braucieniem. Oficiālā sacensību atklāšanas parāde plānota 11:30, bet sportistiem trasē jāierodas jau no 8:00, kad sākas reģistrēšanās sacensībām un kartingu tehniskā kontrole. Diena noslēdzas ar apbalvošanas ceremoniju plkst. 17:00.

Šogad Pro-Kart seriālā paredzēti pieci ieskaites posmi, no kuriem viens norisināsies Liepājas pilsētā izveidotā ielu trasē „Ātruma festivāla” ietvaros augusta beigās.

Sacensību kalendārs:
PRO-KART kauss 2013
25.05. Ropažu novads, SK333
08.06. Madona
13.07. Kandava
03.08. Madona
31.08. Liepājas ielu sacīkstes
Sezona kā ierasts, tiek noslēgta ar RETROKART kausa izcīņu, sacensību ietvaros tiek apbalvoti sezonas kopvērtējuma laureāti. Šogad šīs sacensības paredzētas 21.09. SK333.

Sīkāk par, dienas kārtību, sacensību nolikumu, ieskaites klasēm un tehniskajiem noteikumiem var izlasīt Pro-Kart mājas lapā (www.prokart.lv).

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *