2017. gada WRC modeļus atrāda “Hyundai” un “Toyota” (+foto)

Foto: Hyundai / autoexpress.co.uk

Savus jaunākos sacīkšu automobiļus, kas tiks izmantoti 2017. gada pasaules rallija čempionāta sezonā, plašākai publikai atrādījušas “Hyundai” un “Toyota” rūpnīcu komandas. Prezentācijas notikušas Parīzes autošova laikā.

Tomija Makinena vadītā “Toyota Gazoo Racing” vienība atrādījusi modeli “Yaris WRC”. Rūpnīcas vienība atgriezīsies pasaules čempionātā pēc 16 gadu pārtraukuma un jau paziņojusi par sadarbības uzsākšanu ar informācijas tehnoloģiju gigantu “Microsoft”, kas, pēc komandas vārdiem, palīdzēs uzlabot auto tehniskajā jomā, kā arī komunikācijā ar līdzjutējiem. Mašīna atrādīta ar jaunu krāsojumu, tāpat par “Toyota” sadarbības partneriem kļuvušas kompānijas “Michelin”, “DMG Mori” un “Panasonic”.

Tikmēr “Hyundai Motorsport”, kas šobrīd cīnās par otro vietu WRC komandu ieskaitē, atrādījusi jaunāko modeli “i20 WRC”. Tas radīts uz “i20” ielas modeļa trīsdurvju versijas bāzes. Tāpat kā “Toyota”, arī “Hyundai” sola dažus vizuālus un, protams, arī tehniskus uzlabojumus tuvāko mēnešu laikā, līdz ar to mašīnu galējās versijas būs redzamas neilgi pirms 2017. gada pasaules čempionāta sākuma. Tomēr svarīgākās aprises iezīmē jau šīs prezentācijas.

“Jaunie 2017. gada WRC tehniskie noteikumi devuši iespēju komandām sākt visu no tukšas lapas, kas ir aizraujošs inženierijas izaicinājums,” stāsta “Hyundai” komandas boss Mišels Nandans. “Izmaiņas WRC sacīkstes padarīs aizraujošākas. Mašīnas būs lielākas un jaudīgākas.”

Jau ziņojām, ka nesen arī “Citroen” atrādīja 2017. gada modeli “C3 WRC”.

Toyota Yaris WRC:

2016_paris_ms_02

toyota-yaris-wrc-paris-004

2016_paris_ms_05

20160929_02_02

Hyundai i20 WRC:

parismotorshow2017preview-threequartersfront

parismotorshow2017preview-threequartersback

parismotorshow2017preview-side

parismotorshow2017preview-fronthigh

Izmantotie resursi:
www.wrc.com
www.autosport.com