No 2017. gada WRC mašīnas kļūs lielākas un jaudīgākas

Šobrīd pasaules rallija čempionāta rīkotāji strādā pie revolucionārām pārmaiņām, kas tiek solītas uz 2017. gada sezonu. Jau šobrīd zināms, ka rallija mašīnas varētu kļūt lielākas un jaudīgākas.

“Ja mēs visas tagadējās WRC mašīnas nokrāsotu baltas, nebūtu iespējams atšķirt, kura ir kura,” saka WRC Komisijas prezidents Karloss Barbosa. “Tas ir jāmaina. Ir jāatgriež šajā sporta veidā skatāmība un mašīnas jāpadara atraktīvākas.”

Britu žurnāls “Autosport” ziņo, ka no 2017. gada varētu būtiski mainīties auto izmēri, no šobrīd populārā B segmenta pārejot uz D segmentu jeb lielāka izmēra mašīnu virsbūvēm. Tāpat no 2017. gada komandas varētu izmantot jebkādus dzinējus, bet čempionāta rīkotāji kontrolētu degvielas plūsmas ātrumu.

“Šobrīd diskusijas par 2017. gada auto ir tikai sākumstadijā,” saka Barbosa. “Dzinēju pamatā ir ideja par degvielas plūsmas noteikšanu, taču daudz kas vēl var mainīties. Lai padarītu WRC par vienu no vadošajiem sporta veidiem pasaulē, ir jāmaina daudzas lietas. Pasaules rallija čempionātam jākļūst lielākam!”

Barbosa apstiprina, ka 2017. gada noteikumi visticamāk būs gatavi jau šogad un decembrī tos apstiprinās FIA Pasaules motoru sporta padome.

Tas tiek darīts, lai komandas laicīgi varētu uzsākt 2017. gada projektus, kā arī laicīgi varētu sākt piesaistīt jaunus ražotājus čempionātam.

Info: autosport.com
Foto: Dani Nicola Photography

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *