2016. gadā WRC posms notiks Ķīnā, vēlāk arī Japānā

Pasaules rallija čempionāta organizatori par prioritāti izvirzījuši 2016. gadā vienu no posmiem aizvadīt Ķīnā, ziņo britu izdevums “Autosport”.

Jau šogad netālu no Pekinas norisināsies autosacīkstes, kas būs WRC kandidātposms, bet gadu vēlāk tas jau varētu tikt iekļauts pasaules čempionāta kalendārā.

WRC rūpnīcu komandas Ķīnu nosaukušas par valsti, kur visvairāk vēlas nākotnē redzēt vienu no posmiem, tādēļ čempionāta rīkotāji jau sākuši reālu rīcību, lai to īstenotu.

“Ķīna ir viens no mūsu mērķiem un jau šobrīd esam daudz investējuši, lai to īstenotu,” stāsta WRC promouters Olivers Ciesla. “Esam sapratuši, ka sporta federācija ir gatava 2016. gadā uzņemt WRC posmu. Federācija cenšas, lai šis posms būtu komerciāli rentabls. Šogad mērķis ir sarīkot kandidātposmu, kas ļaus mums piedāvāt to 2016. gada kalendāram.”

Ciesla atzīst, ka salīdzinoši nelielā atvēlētā laika dēļ šis projekts ir ļoti ambiciozs, tomēr īstenojams.

Zināms, ka rallija bāzes vieta atradīsies tikai 70 kilometrus uz ziemeļiem no valsts galvaspilsētas Pekinas. Ātrumposmi notiks gan pa asfaltētiem, gan grants ceļiem.

Pēdējo reizi WRC posms Tālajos Austrumos notika 2010. gadā, kad sacensības risinājās Japānā. Vienu reizi WRC posms noticis arī Ķīnā, kad 1999. gadā uzvarēja Didjē Oriols no “Toyota” rūpnīcas komandas.

Ņemot vērā, ka “Toyota” jau paziņojusi par atgriešanos WRC, Ciesla uzskata, ka šobrīd kļuvusi aktuāla arī Japānas rallija atgriešana kalendārā. Iespējams, Japānas posms notiks 2017. vai 2018. gadā, tomēr turpmāk risināsies lielākajā salā Honsju, nevis Hokaido, kur Japānas WRC rallijs notika iepriekš.

Lielākā problēmas esot tā, ka tuvu Tokijai, kur sacensības varētu risināties, praktiski nav grants ceļu, kas būtu piemēroti sacensībām, taču vēl vienu asfalta posmu pasaules čempionāta rīkotāji nevēlas. Tajā pašā laikā viņi nevēlas ralliju rīkot tālu no valsts centra, lai nezaudētu skatītājus, kā arī sacīkste būtu pievilcīga vietējiem autoražotājiem.

Teksts: 4rati.lv
Foto: skoda-auto.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *