Lielākā Eiropas drifta seriāla posms 4. augustā Latvijā

Foto: Alex Puskins

Lielākais Eiropas drifta seriāls „Drift Masters European Championship”, kas pulcē tikai labākos šī sporta veida Eiropas un pasaules pārstāvjus, ar viesizrādēm ieradīsies Latvijā pirmajā augusta nedēļas nogalē un aizvadīs posmu Biķernieku trasē. Ne velti saucam drifta sacensības par izrādēm – lielais drifta fanu pulks Latvijā pierāda to, ka drifts ir viena no skatāmākajām ekstrēmā autosporta disciplīnām.

Ja runājam par izrādēm, tad vissvarīgākais ir aktieru sastāvs. Mūsu gadījumā tie ir izcilākie drifteri, kas pieteikuši savu dalību sacensībās. 70 dalībnieki no 21 valsts spēkosies trasē, lai pēc kvalifikācijas iekļūtu TOP 32 izslēgšanas braucienos, jeb – tandēmos. 15 gadus vecais pirmā „Drift Masters GP” posma uzvarētājs, īrs Konors Šanahans darīs visu, lai atkārtotu savu šā gada panākumu, bet viņam pretī stāsies grandi, kurus Latvijas iemīļojuši gan Latvijas, gan pasaules drifta skatītāji – komentārus neprasa FormulaD čempions Džeimss Dīns, „Red Bull Drift Brothers”, poļi Pavels Trela un Jakubs Pržigonskis, Ukrainas pārstāvis Dmitrijs Iļjuks, soms Juha Poitalakso, kura meistarība aug ar katru drifta sezonu, Mets Kārters no Apvienotās Karalistes un daudzi citi.

Latvijas godu šajās cīņās aizstāvēs vairāki mūsu PRO klases braucēji – titulētais Jānis Eglīte, Ivo Cīrulis, brāļi Ingus un Ingemārs Jēkabsoni un Ēriks Ulass. Latviešiem Biķernieku trase ir jau ierasta un apgūta, tomēr skaidrs ir tas, ka neviens no konkurentiem uzvaru vietējiem tāpat vien dāvināt negrasās. Atbraukt uz Rīgu un piedalīties sacensībās Biķernieku trasē ir katra pasaules driftera „must have” – bez pārspīlējuma varam teikt, ka tieši Rīga un Biķernieki atrodas pasaules iekārotāko un populārāko trašu vidū. Uzvaru Rīgā vēlas ikviens un tieši tādēļ maksimālais dalībnieku skaits tika sasniegts rekorda cienīgā laikā, un daudz sportistu palika „aiz strīpas”.

Ar šo, sezonas lielāko drifta pasākumu, kopā svinēsim pirmo lielo Latvijas drifta jubileju, jo pirmās oficiālās sacensības driftā notika tieši pirms 10 gadiem – 2008.gadā. Sāksim svinības piektdien, 3.augustā ar treniņiem un tradicionālo drifta automašīnu parādi Rīgas ielās, savukārt sestdien – visas dienas garumā Biķerniekos vērosim gan kvalifikāciju, gan arī tandēmu cīņas.

Vakarā, pēc sacensībām, turpat uz vietas trasē uzstāsies Gacho – tā ir dāvana visiem sacensību dalībniekiem un apmeklētājiem Latvijas drifta jubilejā. Tāpat, kā vienmēr – drifta sacensības laipni aicinātas apmeklēt ģimenes ar bērniem, jo, tradicionāli, ieeja pasākumā bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam ir par brīvu. Bērniem dienas laikā būs pieejamas bezmaksas atrakcijas no LGK un 1188, kā arī darbosies bezmaksas bērnu stūrītis ar dažādām aktivitātēm mazākajiem pasākuma apmeklētājiem.

Plašāka informācija par sacensībām pieejama interneta vietnē www.driftkingofriga.com.